Introductie MSU-echografie Voet & Enkel (tijdelijk gratis!)

Een bondige introductie van musculoskeletale echografie van voet & enkel. Door het scannen van vijf belangrijke structuren en een korte theoretische inleiding, ervaar je wat voet en enkel-echografie is.

Tijdens de introductiecursus echografie voet en enkel, ervaar je wat echografie is door het leren van scannen van vijf belangrijke structuren:

 1. Fascia plantaris & fat pad - Calcaneus, heel fat pad, fascia plantaris
 2. Achillespees - Paratenon, enthese, en retrocalcaneale bursa subachillea
 3. Flexor hallucis longus - relatie met functionele hallux limitus
 4. M.Tibialis anterior - enthese en de bursa
 5. MTP-I gewrichtscomplex - sesamoidocapitale-, metatarsophalangeale en interphalangeale gewricht

Verwerf meer musculoskeletale kennis met behulp van het unieke e-learning-platform

Voor de eendaagse Introductiecursus Echografie krijg je kosteloos toegang tot de introductiemodule op het unieke Engelstalige eLearning-platform. Met behulp van het eLearning-platform krijg je een optimale voorbereiding (2 studie-uren) op deze cursus. Het eLearning-platform biedt je ondersteuning naast de reguliere opleidingsdagen. Deze vorm van leren combineert de beste elementen van regulier, face-to-face onderwijs, namelijk gepersonaliseerd leren en sociale interactie. Daarnaast kan je gedurende het opleidingstraject alle kennis over de verschillende extremiteiten nog eens rustig, op je eigen tempo bestuderen.

Je hebt drie maanden toegang tot het eLearning-platform. Op deze manier kun je na de Introductiecursus Echografie nogmaals de video’s bekijken.

Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Data en tijden

  30 oktober 2023 10.00 - 17.00 uur
  16 november 2023 10.00 - 17.00 uur

 • Locatie

  Enraf-Nonius Experience Lab
  Softwareweg 7
  3821 BN Amersfoort
  Netherlands

 • Doelgroep

  Podotherapeuten, registerpodologen, MBB’ers, (sport)fysiotherapeuten, manueel therapeuten, huisartsen en sportartsen.

 • Docent

  Robert Wonink (eerste docent)

  De heer Wonink studeerde podologie aan de Academie voor Podologie. Daarna specialiseerde hij zich verder als docent podologie. In 1991 begon hij anatomie van voet en enkel, biomechanica, pediatrische podologie en orthopedische schoentechnologie te onderwijzen.

  In 2004 richtte de heer Wonink Podozorg Nederland op. In 2007 specialiseerde de heer Wonink zich in reuma en echografie. Sinds 2009 doceert de heer Wonink musculoskeletale echografie van de voet en enkel. In 2014-2017 werden deze lessen gegeven aan de hogeschool in Haarlem. De heer Wonink is sinds 2017 werkzaam als echografieleraar in het buitenland.

  Sinds 2017 bekleed de heer Wonink een fellowship in de OMERACT Foot and Ankle Working Group in Leeds, Verenigd Koninkrijk.

  Hij is ook lid van de sectie echografie van de NVMBR (Nederlandse Vereniging voor Medische Beeldvorming en Radiotherapie).

  Sinds april 2011 is de heer Wonink werkzaam als echoscopist bij Dr. Van Dalen, orthopedisch chirurg gespecialiseerd in voet en enkel in de polikliniek van Bergman Clinics, Naarden.

 • Accreditatie

  LOOP: 11,5 punten (in aanvraag)
  NVvP: 11,5 punten (in aanvraag)

 • Studiebelasting

  7 uren: Hands-on
  4,5 uren: eLearning

Aanmelden voor deze cursus

Aanmeldingen worden verzorgd via de website van SonoSkills. Wilt u zich aanmelding voor deze cursus? Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in.

Aanmelden

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Rosa

  “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

 • format_quote

  Ervaring van Laura

  “Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

 • format_quote

  Ervaring van G.F. Werner

  “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

 • Wordt mijn behandeling vergoed?

  Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

  Controleer uw verzekering

 • Komen voetklachten veel voor?

  Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

  Naar klachtenwijzer

 • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

  Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

  Naar podotherapeutisch onderzoek

 • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

  Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

  Naar praktijkzoeker